X

Sancions d’entre 100 i 600.000 euros per incomplir les mesures sanitàries contra la Covid-19

El Govern Balear ha aprovat aquest divendres un decret que tipifica les sancions entre lleus, greus i molt greus i que ja està en vigor

10/07/2020

Sancions d’entre 100 i 600.000 euros per incomplir les mesures sanitàries contra la Covid-19


Consulta aquí el BOIB amb la normativa que estableix el règim sancionador pels incompliments de les mesures

El Govern balear ha aprovat aquest divendres un decret que estableix sancions de 100 a 600.000 euros per incomplir les mesures sanitàries contra la Covid-19, tipificant entre les infraccions més greus la comercialització de festes en les quals es produeixin aglomeracions, sigui en espais públics o en domicilis privats.

El Govern ja ha fet pública aquesta normativa al Butlletí Oficial de les Illes Balears i per tant aquest règim sancionador ja està en vigor a partir d’avui divendres.

Així ho ha anunciat la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, després de l’aprovació del decret al Consell de Govern. Es preveu que el text es publiqui aquest mateix divendres al Butlletí Oficial de Balears, moment en el qual entrarà en vigor.

Balears preveu fer obligatori l’ús de mascareta a la via pública en tot moment a partir del dilluns, i el decret recull això com una infracció lleu, amb una multa de 100 euros -la prevista per la normativa estatal-. La consellera ha aclarit que hi haurà uns primers dies “d’avís” per informar la població abans de començar a multar per aquest incompliment.

En canvi, la resta de sancions -com les previstes per l’organització de festes privades il·legals- “començaran a aplicar-se des del minut u”.

Maria Frontera, presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, ha considerat innecessària l’obligatorietat de la mascareta a partir de dilluns mentre es mantingui la distància de seguretat d’un metre i mig entre els turistes.

 

10/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris