X

Lleida registra 338 nous casos i una major incidència de la COVID-19 entre els joves

La Junta Electoral no suspendrà les eleccions a A Mariña perquè considera controlat el brot de coronavirus

10/07/2020

Lleida registra 338 nous casos i una major incidència de la COVID-19 entre els joves

La Junta Electoral no suspendrà les eleccions gallegues del pròxim diumenge a la comarca d’A Mariña, a Lugo, perquè considera que, tot i el brot de coronavirus detectat, les mesures adoptades garanteixen les “condicions adequades” per a celebrar la votació. En les darreres hores, els casos positius han arribat als 165, però el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, continua amb la intenció d’aixecar el confinament de la zona, excepte en alguns municipis, per celebrar les eleccions. I a Ordizia, al País Basc, les autoritats consideren que el confinament no és necessari després de saber que els contagiats són 58, 12 més que fa 24 hores, i que cap d’ells no ha estat ingressat.

Els brots per coronavirus actius a Espanya ja són 73, encara que, segons el Ministeri de Sanitat, la major part dels contagis són asimptomàtics i d’infeccions passades. Els rebrots més preocupants continuen essent el de Lleida, i el de Lugo, especialment el primer, que avui registra 338 casos positius de coronavirus i on les darreres dades indiquen que la incidència més gran de casos positius ara es troba entre els joves d’entre 15 i 29 anys. Per això, les autoritats demanen responsabilitat a aquest grup de població. El director del Centre d’Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha assegurat que l’evolució de la pandèmia és favorable i que tot apunta que el confinament decretat al Segrià ha ajudat a contenir els contagis i a controlar-ne els casos, tot i que aquest dimarts es va registrar la primera mort a la comarca lleidatana des que va començar el brot el 22 de juny.

A la comarca d’A Mariña, els casos actius per COVID-19 han pujat dels 144 de dimecres als 165, mentre que a Navarra el nombre de casos positius ha experimentat un repunt a conseqüència de dos brots detectats a Pamplona i a Tudela, ciutat on els contagis, 23 en total, estan relacionats amb la celebració d’unes noces.

Tots aquests brots han posat en alerta diverses comunitats, i algunes com Catalunya i Balears han decretat l’ús obligatori de les mascaretes a tots els espais públics interiors i exteriors. Una decisió que també han pres al municipi d’Ordizia, al País Basc, que suma 58 contagis, 10 més que dimecres.

10/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris