X

En vigor el decret de les sancions per incomplir les mesures contra la Covid-19

No dur la mascareta, organitzar festes o qualsevol acte amb aglomeracions i fer negoci amb esdeveniments sense mesures de seguretats seran considerades infraccions lleus, greus i molt greus

10/07/2020

En vigor el decret de les sancions per incomplir les mesures contra la Covid-19

El Decret llei fixa quines són les sancions per incomplir la normativa de prevenció del coronavirus. Ja ha entrat en vigor i per tant es poden aplicar en cas que hi hagués, per exemple, qualque festa il·legal. Hi ha infraccions lleus, amb multes que van dels 100 euros als 3.000.

Què se sancionarà? No dur la mascareta, quan sigui obligatori. Ho havia de ser a partir de dilluns que ve, però ara no està tan clar. En establiments oberts al públic, no informar els clients o usuaris dels horaris, de la cabuda permesa o la distància social i també incomplir el límit de la capacitat permesa, si no se superen les 15 persones.

Quant a les infraccions greus. Multes d’entre 3.000 i 60.000 euros. Organitzar festes o qualsevol altre acte amb aglomeracions, sigui en espais públics o privats. I atenció, també hi ha multes per als participants de festes o actes privats si hi ha tanta gent que no es poden respectar les mesures de seguretat. També suposa una sanció greu no respectar el límit de cabuda, si s’apleguen més de 15 persones. L’incompliment reiterat de la normativa o les conductes que suposin un risc per a la salut de la població.

En referència a les infraccions molt greus. Entre 60.000 i 600.000 euros. Atenció: fer negoci amb esdeveniments sense mesures de seguretat, per exemple, party boats o festes a finques. Incomplir la capacitat permesa sempre que hi hagi més de 150 persones. I també obrir locals sense mesures, sense respectar horaris o permetent que els clients ballin.

A banda d’aquestes multes, el decret també preveu tancar negocis o retirar la llicència del lloguer turístic durant 3 anys. Només serà en situacions considerades molt greus. La consellera d’Administracions Públiques, Isabel Castro, afirma que “organitzar una festa a una vil·la amb 5.000 persones, evidentment entrarà a aplicar-se des del primer minut”. En aquesta situació, a més de la multa d’entre 60.000 i 600.000 euros, els establiments incomplidors o els organitzadors de festes il·legals s’enfrontaran també al tancament dels negocis durant un termini màxim de tres anys. També els establiments turístics. S

obre aquesta qüestió, la consellera afirma que quan les infraccions es produeixin a un immoble donat d’alta com habitatge destinat a estades turístiques, a més de la sanció “es pot imposar la prohibició de la comercialització turística d’aquest habitatge durant un temps màxim de tres anys”.

Segons el Govern, les autoritats seran contundents amb aquestes infraccions, ja que es tracta d’una qüestió de salut pública. Per tal de poder detectar i localitzar aquestes festes, s’ha creat una Unitat d’Anàlisi formada per inspectors de Salut, Consum i Turisme del govern i dels consells insulars acompanyats de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i també les policies municipals que vetlaran per evitar-les.

10/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris