X

Jornada de reflexió a Galicia i Pais Basc marcada pels rebrots

Els ciutadans que hagin donat positiu, 259 a Galícia i 200 a Euskadi, no podran anar a votar

11/07/2020

Jornada de reflexió a Galicia i Pais Basc marcada pels rebrots

Els contagis per coronavirus enregistrats ahir van ser 333. Hem tornat així a dades de positius diaris que no es veien des de finals de maig. La gran majoria dels casos estan relacionats amb els brots al Segrià i A Mariña. La Generalitat de Catalunya ha decretat el confinamient de totes las residencies per a la gent gran de Lleida.

Astúries i La Rioja són les úniques comunitats autònomes on no s’han detectat brots, tampoc a Ceuta ni Melilla. En total, arreu d’Espanya n’hi ha més de 70 actius a hores d’ara. Segons el Ministeri de Sanitat, poc més del 60% dels casos són asimptomàtics.

En espera de l’actualització de les dades, avui horabaixa al País Basc i Galícia es preparen per a unes eleccions autonòmiques demà, que es veuen molt afectades per la pandèmia.

Els ciutadans que hagin donat positiu, 259 a Galícia i 200 a Euskadi, no podran anar a votar. A més, els governs autonòmics han demanat a qui tengui símptomes compatibles amb la Covid-19 que tampoc hi vagin. Les persones identificades com a contactes estrets, que són a casa en aïllament preventiu, però han donat negatiu a la prova PCR, sí que podran dipositar el seu vot a l’urna. Això sí, hauran de dur el vot preparat de casa i anar amb la mascareta posada.

11/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris