X

Baixada de les vendes de l’oli d’oliva eivissenc

Els productors  que disposen d'Indicació Geogràfica Protegida al seu etiquetatge asseguren que els nous condicionants sanitaris els han fet reduir vendes

11/07/2020

Baixada de les vendes de l’oli d’oliva eivissenc

Després d’una paralització, el sector de l’oli d’oliva arrenca a poc a poc a Eivissa. Per exemple, Can Miquel Guasch produeix uns 3 mil litres a l’any. La majoria es comercialitza, però una part es fa servir als seus establiments.

L’Agrupació de Defensa Vegetal i Sanitària de l’Olivar d’Eivissa disposa de nou marques que venen en diferents envasos. Alguns negocis que ho fan, en destaquen la seva qualitat, però creuen que davant l’actual situació, seria necessari un canvi de format.

Els empresaris de l’oli local reconeixen que no han pogut comercialitzar tot el que produeixen. Hi ha unes 6 mil botelles d’oli eivissenc preparades per sortir al mercat

El sector de l’oli d’oliva eivissenc considera que és competitiu, quant a preus, davant marques de fora de l’illa que puguin arribar a uns nivells d’acidesa similar. En el cas de les que porten l’etiquetatge d’Oli d’Eivissa, no arriben al 14 per cent de mitjana.

11/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris