X

Dimarts comença el Pla de Fosses al cementeri manacorí de Son Coletes

Els familiars dels represaliats tenen esperances que l'exhumació pugui donar fruits i es recuperin així les restes dels seus avantpassats

12/07/2020

Dimarts comença el Pla de Fosses al cementeri manacorí de Son Coletes

El Pla de Fosses que inicià el Govern per trobar assassinats pel franquisme arribarà dimarts a un dels indrets més anomenat pels testimonis, documents i historiadors: el cementeri manacorí de Son Coletes. Un indret que va ser dels que va registrar més repressió a dins Mallorca, i d’on s’espera poder recuperar i identificar nombroses víctimes. Els descendents d’alguns d’aquests afectats han conegut avui com seran aquestes tasques d’exhumació.

Joan Bibiloni viu dies d’emocions. Du tota la vida esperant que algú comenci a reparar tot allò que es va rompre quan només tenia 4 anys i el seu padrí jove va desaparèixer.

Les cosines Alomar també hi eren avui a la presentació de l’exhumació de Son Coletes. Els seus padrins varen ser dos de tants que un bon dia els varen venir a cercar, i pus mai més se’n va saber.

Les tasques al cementeri manacorí començaran dimarts, i forma part de tot un pla que actua arreu de les Balears.

Les esperances dels familiars reunits avui a Cales de Mallorca és que aquesta exhumació pugui donar fruits i recuperin les restes dels seus avantpassats. I fer, així, un alè.


El segon pla de fosses preveu excavar a 8 municipis de Mallorca i Eivissa i trobar una quarantena de persones
El Pla de Fosses per enguany preveu nou actuacions a vuit municipis de Mallorca i Eivissa

12/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris