X

La majoria dels banyistes de les platges de Palma respecten les distàncies de seguretat i els límits de capacitat

L'Ajuntament de Palma estableix dos tipus de capacitats: una màxima, amb quatre metres quadrats per persona, i una recomanada, de 7 metres quadrats per banyista

12/07/2020

La majoria dels banyistes de les platges de Palma respecten les distàncies de seguretat i els límits de capacitat

El control a les platges és un dels reptes dels consistoris en la nova normalitat. A Palma, l’Ajuntament ha regulat la cabuda de les cinc platges de la ciutat d’acord a les dimensions. Al càlcul es descompten els primers sis metres de platja, un espai que sempre ha de quedar alliberat. De moment, els banyistes no han notat la nova regulació.

Així estava la platja de Can Pere Antoni aquest diumenge al matí: para-sols separats i infants a l’aigua. A Ciutat Jardí els banyistes estaven més estrets i costava més mantenir les distàncies. Una imatge que contrasta amb la de Platja de Palma, on hi ha hagut espai per estendre la tovallola i gaudir del sol. En l’estiu de la nova normalitat, el repte dels consistoris és controlar les aglomeracions a les platges i, per això, es controlen els aforaments.

A Palma, l’Ajuntament estableix dos tipus d’aforaments a les cinc platges de la ciutat: un màxim, amb quatre metres quadrats per persona, i un recomanat, de 7 metres quadrats per banyista que es calcula en base a la superfície de la tovallola. A gairebé totes les platges de Palma, l’aforament recomanat és pràcticament la meitat del màxim. A Ciutat Jardí, per exemple, la capacitat màxima és de 2.100 persones però la recomanada baixa fins les 1.200. A Cala Major, la capacitat màxima és de 2.200 persones i la recomanada, de 1.275; a Cala Estància, l’aforament límit és de 687 persones i el recomanat és de 392, mentre que a la Platja de Palma, el màxim és de 27.600 persones i la recomanada, de 15.771.

Els socorristes asseguren que, de moment, la situació està controlada i que la gent respecta els aforaments i les distàncies de seguretat. Disposen d’una aplicació on, cada dues hores, introdueixen els nivells d’aforament a la platja. “La policia hi té accés i és la que controla les capacitats de les platges, valorant si cal prendre mesures”, explica Marina Taura, socorrista supervisora.

De moment, no s’han establert controls d’accés ni s’ha hagut d’intervenir a cap platja de Palma. L’Ajuntament apel·la a la responsabilitat individual per respectar les normes.

Els grups han de ser, com a màxim, de 25 persones i han d’estar separats per una distància d’un metre i mig.


Palma regula l’aforament de les seves platges per evitar aglomeracions

12/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris