X

La inspeccions del Govern acaben amb 51 intervencions i 24 actes aquest cap de setmana

Des del 112 s'han activat les diferents forces de seguretat per intervenir en 18 espais públics i privats i evitar així les aglomeracions

12/07/2020

La inspeccions del Govern acaben amb 51 intervencions i 24 actes aquest cap de setmana

Punta Balena (Magaluf)./ Imatge d'arxiu

Un total de 51 intervencions i l’aixecament de 24 actes ha estat el resultat de les inspeccions dutes a terme aquest cap de setmana, en el marc de les inspeccions coordinades des de la Direcció General d’Emergències i Interior del Govern per evitar les aglomeracions i els possibles contagis de Covid-19.

Segons ha informat aquest diumenge la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, les intervencions s’han desenvolupat a 10 establiments de la Platja de Palma, a nou locals del centre de Palma, set del Port d’Alcúdia, un local de Muro, un local de Bunyola, 10 establiments de Formentera i a 11 locals i dos parcs d’Eivissa.

Els equips multidisciplinaris han aixecat 24 actes per incompliments relacionats amb excessos de capacitat, amb distàncies socials, horaris i ús de mascaretes entre el personal de locals de restauració, i per prescindir d’informació al públic i senyalització adequada.

Concretament, ha detallat, s’han aixecat cinc actes a la Platja de Palma, set a Palma, dues actes al Port d’Alcúdia, una a Muro, i nou a Eivissa.

18 INTERVENCIONS PER AGLOMERACIONS DE PERSONES

D’altra banda, s’han activat recursos per intervenir a 18 punts on s’han registrat aglomeracions de persones (14 a Mallorca, dues a Menorca, una a Eivissa i una a Formentera).

S’han registrat incidències en algunes platges i vies públiques on s’estaven celebrant botellots o reunions de més persones de les permeses. Concretament, s’han registrat a les platges de Ciutat Jardí (Palma) i es Pujols (Formentera), al polígon de Ciutadella (Menorca), i a cinc barris de Palma (Son Rapinya, Les Meravelles, Son Gibert; Llevant i s’Arenal).

A més, ha afegit, s’han registrat incidències a locals de restauració de Palma, Inca i Ses Salines (Mallorca); des Castell (Menorca) i de Platja de Talamanca (Eivissa), en els quals no es complien les normes d’aforament, distàncies i horaris. També s’han donat avisos de festes a finques i a domicilis particulars de Manacor, Algaida i Puigpunyent.

Amb tot, ha recordat que aquests 18 avisos registrats durant el cap de setmana, se sumen als 41 ja registrats pel SEIB-112 des del passat 26 de juny en el conjunt de les Illes.

EL GOVERN DEMANA “MÀXIMA RESPONSABILITAT” A LA CIUTADANIA

El Decret llei de règim sancionador per a incompliments de les normes relatives al COVID-19, en vigor des d’aquest passat divendres 10 de juliol, emmarcarà els expedients iniciats en aquestes actuacions. Les sancions poden arribar fins als 600.000 euros quan es produeixin infraccions molt greus.

En qualsevol cas, Administracions Públiques i Modernització, igual que la resta de les administracions ha insistit a demanar la “màxima responsabilitat” ciutadana per fer front a la propagació de la COVID-19.


Els restauradors de Platja de Palma prenen mesures per evitar les aglomeracions
Primeres cancel·lacions d’esdeveniments per mor del decret de sancions
La Policia Local interposa 26 denúncies i desmantella una festa privada a Eivissa

12/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris