X

Menorca rep un allau de propostes de projectes d’energia renovable

Les iniciatives superen els 130 MW, més que la demanda de consum que l'illa necessita en ple estiu

13/07/2020

Menorca rep un allau de propostes de projectes d’energia renovable

La presidenta Armengol parla amb la ministra Teresa Ribera, en l'acte d'aquest matí a Ciutadella.

Dia important a Menorca aquest dilluns pel futur energètic de l’illa amb la presència de la Ministra de Transició Energètica i la presidenta de Red Eléctrica per presentar la posada en marxa del recuperat enllaç elèctric entre Mallorca i Menorca. De l’acte n’ha sortit un altre titular: “Els projectes d’energia renovable que s’han presentat a Menorca ja superen la demanda punta que necessita l’illa en ple estiu”.

El Ministeri té damunt la taula projectes per generar més de 130 megawatts de renovables a Menorca. Si totes les peticions tiren endavant, l’illa produirà més electricitat de la que pot consumir, així que la nova connexió entre Menorca i Mallorca no només garanteix el subministrament suficient de l’illa menor, sinó que podrà exportar renovables a la xarxa balear.

La ministra Teresa Ribera ha destacat que la tecnologia del nou cable és molt més avançada i permet una adaptació més eficient a les necessitats elèctriques de l’illa, i tot i així no descarta que se’n pugui avançar la construcció del segon enllaç.

En aquesta segona visita a Menorca, la ministra ha tornat a transmetre el seu compromís amb el calendari de descarbonització de l’illa que projecta per a 2030 una apagada progressiva de la central tèrmica de Maó.

13/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris