X

El cas Nerer de presumpta corrupció urbanística de Ciutadella arriba a la seva recta final amb 13 investigats

Les darreres declaracions estan fixades per a setembre i després la jutgessa haurà de prendre una decisió: obrir judici oral o dictar el sobreseïment de la causa

13/07/2020

El cas Nerer de presumpta corrupció urbanística de Ciutadella arriba a la seva recta final amb 13 investigats

El cas Nerer, el presumpte escàndol de corrupció relacionat amb la permuta del palau Saura Morell, a Ciutadella, arriba a la seva fase final amb 13 persones imputades, entre les quals l’extinent de batle d’Urbanisme, Avel·lí Casasnovas. Les darreres declaracions estan fixades per a setembre. Després, la jutgessa haurà de prendre una decisió: obrir judici oral o dictar el sobreseïment de la causa.

Amb la declaració, aquest dilluns, per videoconferència de l’exresponsable de contratació de l’Ajuntament de Ciutadella, José María Simón Chueca, el cas Nerer enfila la seva recta final, després de quatre anys i mig d’instrucció. El tècnic de TINSA Enrique Mercadal i Gregorio de Vicente, coautor de l’anomenat “Informe Cerveró“, que va servir per encarir el preu d’uns terrenys particulars que va acabar adquirint el mateix Ajuntament, seran les dues darreres persones a declarar. Ho faran el proper 23 de setembre.

Després, la titular del Jutjat número 2 de Ciutadella, María Belén Velázquez, haurà de decidir si sobreseu el cas o decreta l’obertura de judici oral. Serà el final d’una instrucció interminable, engegada el gener del 2016, i en què s’investiguen diferents permutes que, es creu, van poder causar un perjudici de 2,3 milions d’euros a la caixa municipal.

Canvis constants de jutges, recursos i contrarecursos presentats per totes les parts, han acabat allargant el cas fins a l’impossible. La darrera ronda de declaracions, prevista per al juliol del 2018, i que no s’ha reprès fins fa només uns dies, ha contribuït a aquesta demora. Tant és així que des de la defensa d’Avel·lí Casasnovas, han demanat empara al Tribunal Constitucional. Si el seu client surt lliure, avisa el seu advocat, presentaran una querella contra l’Ajuntament de Ciutadella.

També l’advocat del presumpte testaferro d’Avel·lí Casasnovas, Ildefonso Vinent, ha anunciat que si finalment se fa un sobreseïment el cas, duran l’Ajuntament als tribunals.

13/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris