X

El lloguer d’autocaravanes es multiplica per cinc per parts dels illencs

El sector, que està en auge, reclama més infraestructures i càmpings autoritzats perquè a Mallorca no n'hi ha cap

14/07/2020

El lloguer d’autocaravanes es multiplica per cinc per parts dels illencs

Imatge d'Alcanada, Alcúdia.

Els residents opten enguany per passar les vacances a les Illes amb autocaravana i càmpers per mor de la pandèmia. Segons l’empresa Lazy Bus, 5 de cada 10 clients són residents aquest estiu mentre que l’any passat només era un de cada 10. Una de les sòcies de l’empresa, ubicada a Felanitx, Jill Wilkman, assegura que alguns residents que han provat aquesta experiència “els ha agradat tant que han decidit comprar-ne una”.

Tot i que la demanda del lloguer de residents ha incrementat molt, en general les reserves han caigut a la meitat respecte d’altres estius per mor de la pandèmia i la manca de turisme. Tot  i això, el sector està en auge i de moda. L’any passat, les matriculacions varen créixer a tot l’Estat per sisè any consecutiu, segons l’Associació Espanyola de la Indústria i el comerç del caravaning.

Acampar està prohibit

Aquest turisme topa amb el problema que a les Balears per llei està prohibida l’acampada. Les autocaravanes, caravanes i les furgonetes càmpers no tenen cap càmping autoritzat amb els serveis mínims bàsics a Mallorca i només disposen d’àrees de descans. Per tant, aquest vehicles només poden aparcar però no poden acampar i treure cadires i taules perquè així ho prohibeix la normativa.

L’Associació Balear Cultural de Temps Lliure d’Autocaravanisme Es Siurell (ABACES) reclama infraestructures adaptades com un càmping autoritzat. Expliquen que se senten “molt desprotegits” i reivindiquen la regulació però no la limitació. El president d’ABACES, Miquel Toni Vidal, critica que “l’ajuntament i el Consell insular s’omplen la boca de promeses però no fan cap infraestructura per a nosaltres, que som un turisme responsable amb la natura i un turisme que deixa doblers a l’illa”.

L’activitat de les autocaravanes i càmpers està regulada per cada ajuntament a través d’ordenances municipals. El consistori d’Alcúdia treballa en un projecte per ubicar un càmping autoritzat al municipi i descongestionar la platja d’Alcanada.

14/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris