X

Els pagesos de Son Ferriol i Sant Jordi no poden regar els cultius perquè la bassa de regants no rep aigua depurada

El tancament de bona part de la planta hotelera fa que no es generi tanta quantitat d'aigua regenerada

14/07/2020

Els pagesos de Son Ferriol i Sant Jordi no poden regar els cultius perquè la bassa de regants no rep aigua depurada

La paralització del turisme també repercuteix al camp. Els pagesos han deixat de rebre el volum habitual d’aigua regenerada procedent de la depuradora de Platja de Palma que anava dirigida al reg dels horts del pla de Sant Jordi i Son Ferriol. Si la planta hotelera no consumeix tanta aigua, la corresponent bassa de regants és insuficient per al reg dels conreus.

Els pagesos que s’abasteixen de la bassa de la comunitat de regants han der fer torns per poder regar. Els cultius de l’alfauç i blat de les índies, pateixen sequera i no produiran el que toca.
La bassa té una capacitat de prop de 400.000 metres cúbics d’aigua. Enguany, amb la planta hotelera mig tancada i la manca de turistes, no es consumeix tanta aigua i si l’aigua no arriba a la depuradora no es pot tractar per consum dels regants.
És necessiten 4 dies perquè la bassa s’ompli i, en dos dies, els pagesos la buiden. L’associació agrària d’ASAJA reclama a les administracions que es faci feina per reactivar el sector turístic per les conseqüències que suposa a tots els nivells.

14/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris