X

Menorca perd una quarta part dels seus policies locals i es queda sense efectius per controlar les mesures anti Covid

El cap de Ferreries dimiteix per no poder organitzar el servei i Ciutadella té la meitat d'agents que fa 10 anys

14/07/2020

Menorca perd una quarta part dels seus policies locals i es queda sense efectius per controlar les mesures anti Covid

Menorca ha perdut una quarta part de la seva Policia Local en la darrera dècada. Una mancança que no permet vigilar bé les urbanitzacions i que ara s’ha agreujat per la necessitat de controlar les mesures contra la Covid-19. A Ciutadella, només hi ha operatius la meitat dels agents de fa 10 anys. A Ferreries, el Cap de la Policia ha dimitit perquè la manca d’efectius l’impedeix organitzar el servei.

El cap de la Policia de Ferreries ha presentat la dimissió argumentant motius personals, però l’Ajuntament reconeix que hi han influït les limitacions en el servei. La plantilla és curta (són 12 agents per a gairebé 5.000 habitants), fet que dificulta quadrar torns, i més durant la pandèmia.

L’escassesa d’agents complica que es puguin desplaçar, per exemple, fins a cala Galdana, a 9 quilòmetres del nucli; una urbanització -avui ja plena de turistes- que se solapa amb la de Serpentona, pertanyent a Ciutadella. I els policies locals de Ciutadella també ho tenen molt complicat per arribar-hi. Avui dia i només tenen entre 6 i 8 agents per torn per cobrir una població que supera ara els 40.000 habitants.

I Maó ha perdut 20 agents en una dècada. Però també a altres municipis costaners, com Sant Lluís, se noten les conseqüències. La població a Menorca es triplica a l’estiu, però els efectius són els mateixos que en ple hivern.

La necessitat de controlar les mesures antiCovid i evitar les aglomeracions han fet créixer aquest estiu la feina assignada a la Policia Local. Però les plantilles són també reduïdes en altres cossos. La Policia Nacional de Ciutadella té pendent de cobrir el 30 per cent de la seva plantilla.

14/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris