X

15 comunitats autònomes ja registren rebrots

Algunes àrees d'Aragó tornen a la fase 2, mentre que a Catalunya s'aproven mesures que limiten la mobilitat a l'Hospitalet i el Segrià

14/07/2020

15 comunitats autònomes ja registren rebrots

Els rebrots a l’Estat espanyol s’eleven a 120 en 15 comunitats. Segons les darreres dades d’afectació de la pandèmia, 3 persones han mort per covid les darreres 24 hores mentre que els contagis arriben als 263, un centenar més que ahir. Les comunitats més afectades són Aragó, amb 81 casos, Andalusia, amb 26 i Catalunya, amb 66: “en aquest episodi és essencial la detecció a temps i llavors prendre mesures contundents”, ha dit el Ministre de Sanitat, Salvador Illa. 

I això és que ha fet la Generalitat de Catalunya: reaccionar després que una resolució judicial impedís confinar el Segrià. Per tal de donar carta de legalitat a les mesures de contenció del nou brot a la comarca, anit passada el govern català aprovà un decret llei que hi restringeix la mobilitat: no es pot anar als bars, no es poden fer concentracions de més de 10 persones i encara que els comerços romandran oberts, només s’hi pot anar anar fer compres essencials: “la mesura és per 15 dies, revisable”, ha declarat la Consellera de la Presidència Meritxell Budó. 

El decret ha de rebre l’aval del jutge i, si res no ho impedeix entrarà en vigor aquesta mitjanit. En la compareixença, Budó ha reconegut que un altre front preocupant és l’Hospitalet amb 300 casos actius i on s’ha dictaminat que no només es poden fer desplaçaments imprescindibles i que als bars l’aforament es limita al 50%. Nous brots que en el 45% del casos, segons Sanitat, es produeixen a partir de reunions familiars. Altres regions amb transmissió comunitària són la comunitat Valenciana iExtremadura.

14/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris