X

Aquesta tardor estaran a punt per ser visitades les primeres coves de Cala Blanca

Són les primeres coves subterrànies de titularitat i gestió públiques de tot l'Estat que s'obren al públic

15/07/2020

Aquesta tardor estaran a punt per ser visitades les primeres coves de Cala Blanca

Aquesta tardor estaran a punt per ser visitades les primeres coves subterrànies de titularitat i gestió públiques de tot l’Estat, les de Cala Blanca, a Ciutadella. Tot just aquest dimecres han començat les obres per al condicionament interior i l’accés a la Cova de s’Aigua: 2.500 metres quadrats de superfície i un llac interior que s’espera que serveixin com a revulsiu turístic per a la urbanització.

D’aquí a 4 mesos, ja no farà falta ni el casc ni la llanterna per endinsar-se a la primera de les coves de Cala Blanca que s’obrirà al públic. Acabades les obres de rehabilitació i neteja, aquest dimecres comencen les feines per fer més còmoda la visita. 400.000 euros per traçar un recorregut que permeti no perdre detall del tresor que avui desa la foscor. S’hi han d’instal·lar escales, il·luminar estalactites i estalagmites i construir un mirador per veure-hi la llacuna subterrània.

Abans que acabi l’any, la cova de s’Aigua s’obrirà al públic, mentre el Consell de Menorca estudia si cedirà o no la gestió de la seva explotació turística.

L’Institut Geològic i Miner d’Espanya considera tota una fita que l’explotació d’unes coves com les de Cala Blanca sigui de titularitat pública.

15/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris