X

Tècnics rastrejaran la depuradora de la Platja de Palma per detectar la Covid-19

L'edar se suma al projecte del Ministeri de Transició Ecològica per prevenir futurs brots de la malaltia

16/07/2020

Tècnics rastrejaran la depuradora de la Platja de Palma per detectar la Covid-19

Tal i com va avançar IB3 Ràdio el passat mes de juny , l’EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) de la Platja de Palma serà una de 30 les depuradores que el Ministeri de Transició Ecològica rastrejarà per detectar presència de la Covid-19 en aigües residuals. El Govern central ha publicat la xarxa de punts de control amb l’objectiu de prevenir nous brots per coronavirus.

El ministeri ha triat la depuradora de la Platja de Palma per la gran afluència de turisme de la zona. Experiències prèvies han demostrat que és eficaç dur a terme vigilància microbiològica d’aigües residuals i de bany quan la prevalença de la Covid-19 presenta nivells baixos en la població. S’ha de dir que la detecció de material genètic del virus en aigües residuals no suposa un risc ni és contagiós, però és una bona eina preventiva.

Altres projectes

A part del projecte del Ministeri de Transició Ecológica, municipis com Calvià, Sóller, Sant Llorenç o sa Pobla han començat a analitzar les aigües residuals per fer una detecció precoç de la Covid-19. De moment, no s’ha detectat restes dels virus a les analítiques.

En declaracions als micròfons d’IB3 Ràdio, el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, ha explicat que l’Ajuntament i l’empresa Facsa -que gestiona la depuradora de sa Coma- han signat un conveni que permet durant 16 setmanes analitzar les aigües residuals d’aquest nucli costaner. Puigròs veu amb bons ulls que “aquesta col·laboració es pugui allargar en el futur ja que és una bona eina preventiva”.

En cas detectar restes de material genètic de la SARS-COV-2 es posarà en coneixement de les autoritats sanitàries

16/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris