X

Espanya registra prop de 400 casos positius de covid-19 en les darreres 24 hores

L'evolució de nous casos registrats cada dia s'ha multiplicat per 10

16/07/2020

Espanya registra prop de 400 casos positius de covid-19 en les darreres 24 hores

Més de 28 morts i prop de 260 mil contagiats. És el balanç registrat fins ara a Espanya des que va començar la pandèmia. Gairebé un mes després de la fi de la desescalada, hi ha 120 focus actius repartits per totes les comunitats autònomes. Alguns casos, com el de Lleida, on la velocitat de contagi ha estat d’un 41 per cent en una setmana, i el de Lugo, destaquen pel nombre de brots i contagis, però cada dia hi ha nous casos a diferents punts del país.

A Madrid, hi ha un repunt amb cinc positius confirmats, originat a un sopar celebrat entre vuit persones a un domicili particular. El brot té 61 contactes identificats, ja que tres dels positius i dos dels contactes del sopar varen tornar als seus llocs d’origen viatjant en dos trens, un vol nacional i vehicles particulars. A Albalate de Cinca, Osca, l’Exèrcit acudeix avui com a part d’un operatiu per facilitar l’aïllament d’una trentena de temporers que han donat positiu. És la primera intervenció que realitzen les Forces Armades des que s’aixequés l’estat d’alarma el 21 de juny.

Andalusia manté 14 brots actius per coronavirus a les províncies d’Almeria, Granada, Màlaga, Còrdova i Jaén amb un total de 249 casos confirmats -47 més en 24 hores- després de sumar-ne dos de nous a Almeria, amb 31 positius, i a Jaén, amb quatre. A Sevilla hi ha dos positius però cap repunt de moment. Per evitar els contagis i evitar noves restriccions, les autoritats i els experts insisteixen en l’ús de la mascareta, una norma que en alguns espais exteriors, com la platja, encara costa respectar.

El ministre de Sanitat i els responsables de les comunitats autònomes es reuneixen avui horabaixa per aprovar un nou pla de resposta contra la covid-19.

16/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris