X

Els empresaris de l’oci nocturn estudien dur als tribunals el tancament de locals a Magaluf i S’Arenal

PIMEM està d'acord en erradicar el turisme de gatera però critica el blindatge de carrers sencers

16/07/2020

Els empresaris de l’oci nocturn estudien dur als tribunals el tancament de locals a Magaluf i S’Arenal

El sector del lleure nocturn està estudiant plantejar una batalla judicial contra la resolució del Govern. La patronal ABONE diu que està en contra dels excessos que perjudiquen tant la salut com la seva activitat empresarial, però critica que el Govern no els hagi consultat abans d’aprovar la resolució. Creuen que pot ser il·legal: “Entenem que la prohibició de desenvolupar activitats amb llicència en vigor té molt poc encaix jurídic “, adverteix el president d’ABONE, Jesús Sánchez.

El conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, creu que la mesura té tot l’encaix legal perquè “tenir obert un negoci no és un dret fonamental”, a diferència de la restricció de moviments de les persones. I adverteix que, si aquest turisme incívic es desplaça a altres zones, s’ampliaran els tancaments de negocis que ho permetin.

El president del Partit Popular, Biel Company, hi està en contra: creu que s’hauria de sancionar només els infractors perquè “prohibint el que es fa és tancar empreses i llevar llocs de feina” de manera indiscriminada.

PIMEM està d’acord en lluitar contra el turisme de gatera, però creu que per resoldre el problema sanitari a curt termini la solució no pot ser el blindatge de carrers sencers. Aixó, segons el seu president, Jordi Mora, “pot ser contraproduent perquè estem enviant el missatge de que no tenim recursos per controlar això, i per tant ho hem de tancar”.

La CAEB veu bé que s’actuï contra els excessos i apel·la a la responsabilitat individual de turistes i residents per no fer malbé la temporada turística.

16/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris