X

Més de 1.500 persones s’empadronen a Menorca durant l’estat d’alarma

La majoria s'inscriu per poder passar un nou confinament a l'illa, si sorgeix un rebrot, mentre davalla l'empadronament dels treballadors de temporada

16/07/2020

Més de 1.500 persones s’empadronen a Menorca durant l’estat d’alarma

Entre març i juny s’han empadronat a Menorca més de 1.562 persones, tot i que durant bona part d’aquest període la mobilitat va quedar restringida per l’estat d’alarma. Els ajuntaments amb més urbanitzacions han detectat que alguns d’aquests nous empadronaments són de peninsulars -bàsicament de Barcelona o Madrid- amb segones residències a l’illa i que volen romandre-hi si es torna al confinament.

Però les gairebé 1.600 persones empadronades el segon trimestre d’enguany, són un milenar manco que en el mateix període de l’any passat. És l’altra cara de la moneda: les xifres davallen perquè no han vengut -ni vendran- treballadors eventuals de temporada, que acostumaven a empadronar-se a partir de la primavera. El motiu és que abans de poder-los contractar, una empresa ha de treure de l’ERTO tots els treballadors que s’hi trobin.

A més d’empadronar-se presencialment, també hi ha l’opció de fer-ho telemàticament. Això sí, és necessari disposar d’un certificat digital.

16/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris