X

Augmenten a Balears els brots per covid-19

Formentera continua pendent del contagi de cinc treballadors d'un hotel i a Menorca hi ha brots actius a Ciutadella

19/07/2020

Augmenten a Balears els brots per covid-19

Augmenten a Balears els brots per covid-19. Mentre Formentera continua pendent del contagi de cinc treballadors d’un hotel, a Menorca hi ha brots d’actius a Ciutadella. Les 14 persones que han estat en contacte estret amb la treballadora d’un hotel a Alaior han donat negatiu per la covid-19. De tota manera, ara estaran sota seguiment de les unitats volants d’atenció al coronavirus durant 10 dies, i després passaran una segona prova.

La dona no fa feina de cara al públic i s’havia incorporat feia cinc dies. Des que es confirmàs el seu positiu, roman aillada en un hotel. Un establiment on hi ha allotjades un total de 10 persones. Els 7 positius que acumula l’illa i els seus convivents. Ara hi ha dos brots actius a Ciutadella, el darrer va causar el tancament del cementeri amb tres contagis.

A Formentera, estan molt pendents del brot de cinc treballadors. No s’ha fet públic a quin tipus d’empresa fan feina per preservar la privadesa dels empleats. Cap d’ells no ha hagut de ser hospitalitzat. Segons la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ja des d’avui es realitzen tests PCR a la totalitat de la plantilla. Ja es rastregen els contactes estrets dels cinc afectats. És el primer brot a Formentera i el segon a les Pitiüses quan al juny se’n va detectar un en àmbit familiar, i es registraren fins a deu positius.

Mallorca és on més brots hi ha: un total de deu. Amb un total de cinquanta casos positius. El municipi amb més casos actius és Palma. Aquesta darrera setmana, però, Capdepera ha incrementat el nombre de positius precisament a causa d’un brot i ja és la segona població, juntament amb Calvià, amb més malalts de covid-19 de l’illa.

19/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris