X

Troben l’epicentre de la fossa de Son Coletes a Manacor

Els investigadors confien trobar ara les síquies on hi enterraren els cossos de centenars de represaliats pel franquisme

22/07/2020

Troben l’epicentre de la fossa de Son Coletes a Manacor

Una setmana després de començar l’excavació de la fossa del Cementeri de Son Coletes, a Manacor, s’ha trobat la base de la creu que hi havia al centre de l’antic cementeri. Entorn d’aquesta creu, les fonts orals en què s’ha basat la investigació per ubicar les síquies, deien que s’hi enterraren centenars de represaliats pel franquisme.

La base de la creu s’ha trobat a 2 metres i 30 centímetres de profunditat, molt més avall del que es creia inicialment. A banda de la creu, hi han trobat diverses restes dels enterraments de les víctimes de la pesta bubònica de l’any 1820.

La troballa coincideix amb la publicació per part de la Secretaria de Memòria Democràtica del Govern de tota la documentació referida a les exhumacions que s’han fet fins ara arreu de les Balears. Ara per ara d’on es tenen més resultats és de l’exhumació de la fossa de Porreres. Els informes que n’han publicat han permès que la família del pollencí, Joan Losa, hagin pogut saber què li va passar realment.

La intenció del Govern és que la documentació ara publicada es continuï ampliant, amb tot allò que s’esclareixi a mesura que hi excaven i s’analitza el contingut de la cinquantena de fosses identificades a les Balears.

22/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris