X

L’humor i el rigor històric es combinen en les visites teatralitzades al Museu de Menorca

Aquesta activitat familiar gratuïta s'ha convertit en l'estrella de l'estiu al museu

23/07/2020

L’humor i el rigor històric es combinen en les visites teatralitzades al Museu de Menorca

Les visites teatralitzades són l’activitat estrella del Museu de Menorca. Les sales cobren vida i ens permeten conèixer i interactuar amb els pobladors de l’illa, des de la prehistòria fins principis del segle XX. Però el que molts desconeixen és la feina d’investigació que hi ha al darrere de cadascuna de les caracteritzacions d’aquests personatges històrics.

Esgotades totes les reserves des de fa dies, el Museu de Menorca va haver de programar ahir doble sessió de visita teatralitzada. La clau de l’èxit d’aquesta activitat familiar gratuïta és la combinació entre humor i rigor històric. L’elecció de les teles i l’elaboració de cadascun dels complements per a la caracterització dels personatges s’ha realitzat artesanalment després d’un treball d’investigació, encarregat a una especialista en patronatge històric.

L’obra de Pascual Calbó, amb tota la cura en els detalls que caracteritzen l’artista, ha estat un document imprescindible per a la reproducció dels personatges del segle XVIII.

La propera oportunitat per conèixer el governant Abu Omar o Richard Kane i la resta de personatges històrics, una dotzena en total, serà ja al mes d’agost. El dia 7, en castellà, i el 19, en català.

23/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris