X

El govern de la Xina ocupa el consulat dels Estats Units a Chengdu

La Xina i els Estats Units duen anys immersos en una escalada de tensió que va començar amb la guerra comercial i que en els darrers mesos s'ha disparat a compte de la pandèmia de coronavirus

27/07/2020

El govern de la Xina ocupa el consulat dels Estats Units a Chengdu

El govern de la Xina ha ocupat el consulat dels Estats Units a la ciutat de Chengdu després que les autoritats nord-americanes l’hagin desallotjat per ordre del govern xinès. És el darrer capítol de l’intercanvi d’hostilitats entre els dos països, que va començar per la guerra comercial, però que s’ha agreujat per la crisi del coronavirus.

La bandera dels Estats Units era baixada aquest matí del consolat situat a la ciutat de Chengdu, a la província de Sichuan. Les autoritats xineses han pres el control de les instal·lacions després que el Govern nord-americà hagi tancat la delegació diplomàtica per ordre del Govern xinès. Aquesta ha estat la resposta a la clausura del consultat xinès a Houston per part de Washington.

Wang Wenbin, portaveu del Ministeri d’Afers Exteriors de la Xina ha afirmat que “la responsabilitat recau totalment en el costat estatunidenc” i ha instat en els Estats Units “a corregir els seus errors i fer les contribucions necessàries perquè la relació bilateral torni a funcionar amb normalitat”.

Els Estats Units va tancar el consolat xinès a Houston i va assegurar que es tractava d’una mesura per a protegir “la propietat intel·lectual” i la “informació privada” del país i acusà el govern del país asiàtic d’espionatge.

La Xina i els Estats Units duen anys immersos en una escalada de tensió que va des de la guerra comercial, les restriccions a periodistes i mitjans o la situació a Hong Kong, si bé en els darrers mesos s’ha disparat a compte de la pandèmia de coronavirus, de la qual Washington culpa directament Pequín.

27/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris