X

Stephen Frears: “El pare del vostre rei és un estafador”

El director britànic deconeix per què a Espanya el cinema no tracta sobre la monarquia

28/07/2020

Stephen Frears: “El pare del vostre rei és un estafador”

La polèmica mesura del govern britànic es va fer notar anit a la gala inaugural de l’Atlàntida Film Fest. A través d’una videotrucada, el director Stephen Frears va lamentar no poder estar-hi present per recollir el guardó Masters of Cinema: “El meu govern és ridícul”

L’actor Joseph Fiennes recollí el premi honorífic en nom seu, el qual va agrair el cinema fet per Frears: “Em va ajudar a formar part de la gran pantalla”.

Tot i que el director britànic no és a l’Atlàntida, avui dimarts ha fet una videoconferència amb periodistes per parlar de la seva carrera. Frears reconeix que es posa a dirigir una pel·lícula, si el guió el convenç: “Com no he de fer la pel·lícula si té un bon guió? Mai no he tingut aquesta visió global d’autor de cine. I crec que no haver pres aquesta decisió m’ha estalviat molts maldecaps”.

Frears ha tractat el tema de la monarquia britànica a les seves pel·lícules (‘The Queen’ o ‘Victoria and Abdul’). Tot el contrari del que passa al cinema espanyol. Una situació que no entén: “La monarquia britànica és tan ridícula que és difícil no xerrar sobre el tema”. I sobre Joan Carles I ha reconegut que coneix les darreres notícies sobre les revelacions de Corinna: “El pare del vostre rei és un estafador”.

Igual que va fer anit dilluns a la gala inaugural, el director ha criticat durament la gestió que fa l’executiu de Boris Johnson davant la Covid-19: “El govern està entrant en pànic i pren decisions precipitadament. Ara diu que reduïran de 14 a 10 dies de quarantena per aquells britànics que tornin de viatge des d’Espanya”, explica el realitzador. Amb tot, Frears es mostra preocupat però reconeix que els seus compatriotes es donaran compte d’aquesta situació.

Ara mateix no està treballant en cap projecte, una situació que “m’està embogint”, segons confessa. Però ja té planejat per a l’any que ve una pel·lícula sobre la troballa del cadàver del rei Ricard III d’Anglaterra: “Vull parlar sobre la dona que va descobrir el cos de Ricard III en un aparcamen de Leicester” al 2013. “Em sembla una anècdota fascinant”, assegura Frears.

28/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris