X

Hugh Elliott, ambaixador del Regne Unit: “Continuarem estudiant la petició d’excloure els arxipèlags de la nostra quarantena”

El diplomàtic respon les preguntes d'IB3 Notícies després de la recomanació del govern britànic de no viatjar a les Balears

28/07/2020

Hugh Elliott, ambaixador del Regne Unit: “Continuarem estudiant la petició d’excloure els arxipèlags de la nostra quarantena”

L’ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliott, ha respost les preguntes d’IB3 Notícies sobre la recomanació del decisió del govern britànic a no viatjar a les Balears i a la quarantena que han de realitzar tots aquells que volin d’Espanya al Regne Unit. Elliott, que entèn que la mesura “és disruptiva” per una comunitat amb una economia basada en el turisme, ha dit que s’ha pres “per protegir la salut pública dels ciutadans britànics”.

Després de l’augment de casos registrats la setmana passada a territori espanyol, ha dit el diplomàtic, van decidir “actuar amb contundència”. Elliot ha admès que en un primer moment no es van incloure les Balears ni les Canàries a la recomanació del Foreign Office de no volar a Espanya, però “després d’avaluar la situació i tenint en compte que els viatgers havien de fer una quarentena en tornar al Regne Unit, vam decidir revisar-ho”.

L’ambaixador britànic ha dit que han rebut una petició del Govern per revisar la recomanació pel que fa a les Illes, però s’ha d’estudiar encara. Elliott ha admès que la incidència de la Covid-19 a les Balears és inferior a la del Regne Unit però ha explicat que la decisió s’ha pres pel que fa a “tot el país”.

També s’ha referit a les imatges d’excessos i aglomeracions protagonitzades per turistes britànics a les Illes, com a Magaluf (Calvià). Elliott les ha qualificat d’ “inacceptables” i “irresponsables”.

28/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris