X

El Suprem rebutja el recurs del Consell i Sant Lluís contra l’anul·lació de l’interès general del parc de Biniancolla

Encara resta pendent la resolució d'un segon recurs davant el TSJIB

29/07/2020

El Suprem rebutja el recurs del Consell i Sant Lluís contra l’anul·lació de l’interès general del parc de Biniancolla

Revés judicial a Menorca. El Suprem ha inadmès el recurs del Consell i l’Ajuntament de Sant Lluís, que volen evitar que s’hagi de tancar el parc aquàtic de Biniancolla i fer front a una indemnització multimilionària. Però la competència del parc, que presentà la demanda, ara vol fer-la enrere perquè no costi res als menorquins. El Consell també espera, de fet, que no s’hagi d’executar la sentència.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears dictà sentència l’any passat. La declaració d’interès general que, sota el govern del PP, va permetre al 2014 construir un parc aquàtic en sòl rústic vora l’Hotel Sur Menorca de Biniancolla era nul·la i s’havia d’esbucar la instal·lació.

El promotor, que s’havia beneficiat d’aquesta autorització, va avisar: si l’obligaven a enderrocar el parc reclamaria fins a 40 milions d’indemnització. El Consell de Menorca i l’Ajuntament de Sant Lluís hi reaccionaren. Presentaren un doble recurs per a evitar-ho. Un davant el mateix tribunal, tot esperant una revisió -en sentit oposat- de la sentència. I l’altre, davant el Suprem, que ja se n’ha pronunciat. Diu que la controvèrsia és d’abast autonòmic.

Però l’administració té encara una altra sortida. La societat gestora del parc aquàtic de Ciutadella que actuà com a demandant i denuncià el presumpte tracte de favor al parc de Biniancolla, vol ara tirar enrere el procediment. El març va vendre el parc a la cadena Hoteles Globales i, un cop guanyada la demanda, pretén que no tengui cap cost afegit per als menorquins. El Consell recorda que, tot i que la sentència esdevengui ferma, algú haurà de demanar-ne l’execució. I si no ho fan els demandants i sí qualsevol altre, s’ha de veure també quin serà el cost de la indemnització.

29/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris