X

L’exconseller Cardona compleix set anys a la presó per corrupció

Actualment pot sortir uns dies a la setmana per fer voluntariat

30/07/2020

L’exconseller Cardona compleix set anys a la presó per corrupció

Cardona en la primera sortida de permís de la presó, en gener de 2019.

L’exconseller del PP Josep Juan Cardona compleix aquest dijous set anys a la presó després de ser condemnat a 16 anys per l’Audiència Provincial per corrupció dins el cas Scala. Cardona, que ha complert gairebé la meitat de la condemna, va ingressar a la presó d’Eivissa el 30 de juliol de 2013 amb la pena més elevada per un cas corrupció imposada a les Illes Balears.

L’exconseller del govern de Matas ha aconseguit beneficiar-se recentment de l’article 100.2 del reglament penitenciari, el mateix que s’havia aplicat als presos del Procés i que els permet sortir per treballar, fer voluntariat o tenir cura dels familiars durant uns determinats dies de la setmana. D’aquesta forma, Cardona pot sortir tres dies per setmana, però tornant a dormir al centre penitenciari d’Eivissa. Dos dels dies lliures els destina a ajudar com a voluntari a fundacions i ONG’s, entre elles a Càritas, on porta la comptabilitat. El tercer el dedica a tenir cura de la seva mare d’avançada edat i que es troba malalta. Són uns beneficis que podrien ser revocats en qualsevol moment.

Josep Juan Cardona va sortir per primera vegada de permís de cap de setmana durant 48 hores el 5 de gener de 2019, després de nombroses negatives de Vigilància Penitenciària, tot i els informes favorables per bona conducta de la presó d’Eivissa, on ha col·laborat activament per exemple en l’elaboració de la revista interna.

Durant la seva estada en presó, Cardona s’ha aprimat i, segons fonts properes, es troba molt bé de salut i d’estat d’ànim, després que va ser hospitalitzat en agost de 2015 durant uns dies.

L’ex-Defensora del Poble María Luisa Cava de Llano ha impulsat aquesta primavera una petició per sol·licitar l’indult de l’exconseller que va sumar més de 2.000 signatures. La petició ja s’ha enviat al Ministeri de Justícia, però pot tardar anys a ser resolta, segons l’advocada eivissenca.

Josep Juan Cardona, va ser president del PP d’Eivissa entre els anys 97 i 2007 i conseller de Comerç, Indústria i Energia al govern que presidí Jaume Matas entre 2003 i 2007. Va ser condemnat a 16 anys de presó i a pagar 2,2 milions d’euros pel cas Scala, una trama corrupta que va produir un desfalc de milions d’euros a les arques públiques. Va ser acusat de nombrosos delictes, entre ells malversació, suborn, associació il·lícita i prevaricació.

30/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris