X

Armengol demana a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que allargui els ERTO fins al desembre

"Balears sempre ha estat una comunitat molt solidària, ara toca que la resta d'Espanya ho sigui amb Balears", ha declarat la presidenta del Govern a la roda de premsa que s'ha celebrat al Consolat de la Mar, després de la Mesa de Diàleg Social de Balears 

01/08/2020

Armengol demana a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que allargui els ERTO fins al desembre

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, acompanyada de la presidenta del Govern, Francina Armengol, al Consolat de la Mar (Palma)./ AITOR VALLESPIR

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha posat en valor la figura dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i ha tornat a demanar a la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, la seva “flexibilització fins al mes de desembre”.

Segons ha informat la presidenta Armengol aquest dissabte en roda de premsa en Consolat de Mar, després de presidir la Mesa de Diàleg Social, “la protecció a Balears ha de continuar sent alta, pel fet que la situació econòmica en aquesta comunitat és complexa, amb motiu de les seves singularitats però també pel cop que ha suposat la decisió de Regne Unit d’imposar quarantenes als britànics que tornin d’Espanya, inclòs aquest arxipèlag”. Per aquest motiu, ha insistit, en la necessitat que el Govern accepti “flexibilitzar els ERTO”. “Balears sempre ha estat una comunitat molt solidària, ara toca que la resta d’Espanya ho sigui amb Balears”.

La ministra de Treball i Economia Social del Govern d’Espanya, Yolanda Díaz, ha defensat que “l’Executiu nacional no ha creat un sistema de protecció per deixar-lo caure”. I ha afegit que el govern “vol traslladar un missatge de tranquil·litat a empreses i treballadors d’aquestes Illes”, recordant que “s’han destinat més de 579 milions d’euros a Balears”.

En aquesta línia, ha posat l’accent que “el sistema implantat pel Govern ha salvat a més de 550.000 empreses i a 3,4 milions de treballadors a Espanya”. Tanmateix, la ministra Díaz ha reconegut que “Balears presenta en l’actualitat xifres negatives”, recordant que “a la societat balear, encara 140.000 persones segueixen en ERTO”.

LA PIMEB DEMANA ELS ERTO FINS A SETMANA SANTA 

La Confederació PIME Balears (Pimeb) ha demanat a la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que els Expedients Temporals de Regulació d’Ocupació (ERTO) s’allarguin fins a la Setmana Santa de 2021. Segons ha informat l’actual president de Pimeb i també de Pimem, Jordi Mora, s’han d’allargar els ERTO  per “poder donar més oxigen a unes empreses molt afectades per la falta d’ingressos”.

En aquesta línia, Jordi Mora ha afegit, “considerem que serà en aquestes dates quan es podria començar a veure la llum al final del túnel”.

MESA DE DIÀLEG SOCIAL DE BALEARS 

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presidit aquest dissabte la Mesa de Diàleg Social de Balears, a la qual ha assistit també la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

En la trobada, hi han estat presents una representació dels agents socials, la presidenta de la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas; el president de la Confederació de la Petita i mitjana empresa de Balears (Pimeb), Jordi Mora; el secretari general de CCOO a Balears, José Luis García, i el membre executiu d’UGT Balears, Antonio Copete.

Per part del Govern també hi han assistit el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes; la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez; el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la consellera d’Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago.

La ministra va arribar ahir divendres a Mallorca, i, al costat del secretari d’Estat d’Ocupació, Joaquín Pérez, i va visitar la direcció provincial del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) de Balears, on va agrair als empleats el treball dut a terme durant la pandèmia. Durant l’acte, va estar acompanyada per la delegada del Govern, Aina Calvo, i la directora provincial del SEPE, Sonia Barranco, i va aprofitar per mantenir diferents trobades i visitar les instal·lacions del SEPE.

A més, aquest divendres Yolanda Díaz també va mantenir una trobada amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, el vicepresident, Juan Pedro Yllanes, i la consellera d’Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago. La ministra també es va reunir amb representants del tercer sector, com la Unió d’Associacions, Centres i Federacions d’Assistència a Persones amb Discapacitat de Balears (UNAC), Esment, i EAPN (Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social).

01/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris