X

Un 30 per cent dels hospitalitzats per covid-19 té manco de 40 anys

Molts dels ingressats recentment han contret la malaltia de viatge a l'estranger

01/08/2020

Un 30 per cent dels hospitalitzats per covid-19 té manco de 40 anys

EFE

Balears presenta una millor situació que la península respecte de les xifres de contagis de covid-19, però els brots han causat un notable increment de casos. Durant el mes de juny la mitjana vas ser de 24 contagis setmanals, però a mitjan juliol va començar a apujar fins al punt que la darrera setmana s’han registrat més de 200 casos nous de Covid-19, la qual cosa es tradueix en un increment de casos actius.

Fins fa pocs dies, els casos actius baixaven, perquè hi havia pocs contagis i moltes altes. Ara, en canvi, torna a augmentar. El Servei de Salut de les Illes Balears preveu que la corba pujarà perquè es fan més cribratges, però la gran majoria, un 70 per cent, són asimptomàtics.

Per això, una de les estadístiques que a partir d’ara s’haurà de seguir de prop és la de les hospitalitzacions.  Està molt per davall dels casos actius, el que vol dir que la majoria no són greus, però sí que han augmentat. D’una vintena de pacients, hem passat a més de 60. I no són tots majors. Un 30 per cent dels hospitalitzats per Covid-19 té manco de 40 anys. Molts han contret la malaltia de viatge a l’estranger. Segons el cap de secció de Malalties Infeccioses de Son Espases, Sion Riera, el virus no ha mutat i encara és tan agressiu com al principi.


Fatiga, cansament i problemes de respiració: les seqüeles de la covid-19 en una jove
Balanç COVID-19 a Balears: 81 nous contagis, cap nova defunció i 2 altes més
Entram a la planta dels hospitalitzats per coronavirus a Son Espases

01/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris