X

Arriben a la costa espanyola gairebé un centenar de migrants

A Mallorca i Formentera la Guàrdia Civil ha interceptat dues pasteres amb 27 migrants d'Algèria

01/08/2020

Arriben a la costa espanyola gairebé un centenar de migrants

Aquesta matinada han arribat a la costa espanyola gairebé un centenar de persones procedents del nord d’Àfrica. A les Balears s’han interceptat dues embarcacions, però també s’han produït escenes similars a platges de Múrcia, Andalusia i les Canàries. Seguint els protocols actuals, a tots els han de fer les proves PCR, per confirmar que no tenen coronavirus.

Passaven 15 minuts de les dues de la matinada quan a la platja des Copinar, a Formentera, ha arribat una embarcació amb 14 migrants a bord, dos d’ells menors. La Guàrdia Civil els ha interceptat i a primera hora del matí els han traslladat a les dependències de la Policia Nacional d’Eivissa.

Hores més tard han hagut de remolcar una segona embarcació des de la zona de la platja des Caragol a Ses Salines, fins al Port de la Colònia Sant Jordi. A bord, 13 migrants originaris d’Algèria.

La Guàrdia Civil els ha pres declaració, n’hi ha tres que diuen que són menors d’edat, i amb les proves d’osteometria ho confirmaran. Als migrants els han donat un entrepà i aigua. Personal de Creu Roja els ha pres la temperatura. N’hi havia dos que tenien febre.

Amb un gran vehicle, la Guàrdia Civil els ha traslladat a la comissaria de la Policia Nacional de Manacor, allà l’IBSalut els farà les proves PCR, per determinar-ne si tenen coronavirus.

Ja s’estan fent els tràmits d’estrangeria i s’inicia l’expedient de devolució. Previsiblement diferents ONGs en tendran cura a València o Barcelona.

També a la costa de Múrcia, Andalusia i a l’illa de Lanzarote aquesta matinada han arribat 94 migrants precedents d’Algèria i el Magreb.

I per segona vegada aquesta setmana han fugit migrants que passaven la quarantena. Són 59 algerians que eren a un poliesportiu a Cartagena.

 

01/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris