X

Titulacions nàutiques per alemanys en només 4 dies

En canvi, mínim dos mesos per obtenir el PER. L'alumne ha d'anar a classe i fer un examen teòric. També ha d'aprovar els coneixements pràctics amb l'embarcació a la mar

01/08/2020

Titulacions nàutiques per alemanys en només 4 dies

Per obtenir una titulació nàutica com el PER, l’alumne ha d’anar a classe durant setmanes i fer un examen teòric. També ha d’aprovar els coneixements pràctics amb l’embarcació a la mar. En total necessita prop de dos mesos. En canvi hi ha escoles, només per a alemanys, en què l’examen escrit s’aconsegueix en tan sols 4 dies de classe.

Aquests alumnes ja han aprovat l’examen teòric i ara han de fer les pràctiques per obtenir el PER, el Patró d’Embarcacions d’Esbarjo. Una titulació que els permet inclús navegar entre illes a les Balears.

Aconsegueixen els coneixements necessaris, però les hores de navegació són essencials per navegar com cal, també la prudència a la mar.

Anant a classe teòrica i fent les pràctiques, 4 dies durant 9 hores, es pot obtenir el PER en dos mesos. També el Patró de Navegació Bàsic. Per això sorprèn que hi hagi escoles que ofereixen un títol nàutic en alemany i per als alemanys en només quatre dies de teoria, a part les classes a la mar.

Navegant és com més s’aprèn, però cal anar amb compte. A la mar també hi ha accidents. Diumenge passat varen xocar dos velers a Formentera, i una dona va morir, i aquesta setmana també un accident, una nina ha perdut la vida amb l’hèlix de l’embarcació.

01/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris