X

Es disparen les renúncies de mascotes comprades durant la quarantena

Els problemes econòmics provocats per la COVID-19 són la causa principal

02/08/2020

Es disparen les renúncies de mascotes comprades durant la quarantena

Foto de l'Associació Peluditos de Son Reus

Moltes famílies van aprofitar el confinament per comprar o adoptar un animal, però ara se n’adonen que no poden cuidar-lo, alerta l’Associació Peluditos de Son Reus, de defensa dels drets dels animals. Una de les principals causes són els problemes econòmics provocats per la COVID-19.

El primer trimestre de l’any es va reduir un 36% l’arribada d’animals a la canera municipal de Palma. Una tendència que s’ha revertit les darreres setmanes i, un estiu més, l’abandonament de mascotes és notable. L’Ajuntament de Palma, amb la col·laboració de les entitats Peluditos de Son Reus i Baldea, han posat en marxa una campanya amb el lema “ADOPTA, no els abandonis” per a fomentar les adopcions d’animals de companyia.

En el cas dels moixos no hi ha hagut tants abandonaments, però la gran problemàtica és que no es fan adopcions, com explica Juan Gil, president del santuari felí “El hogar de Jane”, en es Pil·larí.

Per part seva, la Fundació Natura Parc també ha registrat una minva en el rescat d’animals abandonats els darrers mesos. El seu coordinador, Mariano Mas alerta que desviar doblers dels pressuposts a Sanitat podria provocar problemes en el sector mediambiental que els darrers anys ha estat lluitant per aconseguir un millor finançament.


 IB3´àudios Escolta la notícia completa a l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio.

02/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris