X

Les mascaretes de tela de tres capes són igual de segures que les quirúrgiques

A més de l'estalvi econòmic, el principal avantatge d'emprar-les és reduir l'impacte ambiental que causen les d'un sol ús

02/08/2020

Les mascaretes de tela de tres capes són igual de segures que les quirúrgiques

Les mascaretes higièniques o de confecció casolana fan la mateixa funció que les quirúrgiques que comprem a la farmàcia. Segons un estudi de la Fundació Rezero, totes dues protegeixen de dins cap a fora. Però les de tela són les més recomanades per l’Organització Mundial de la Salut, excepte per a la població de risc o personal sanitari, això sí, s’ha de tenir cura de rentar-les freqüentment.

Aquestes mascaretes es mantenen en perfecte estat fins a les cinc rentades, que augmenten si el filtre intermedi és renovable. S’han de confeccionar amb tres capes: una de cotó, la més propera a la pell, una altra d’intermèdia que pot ser també de cotó o de material sintètic no teixit, i una capa exterior de polièster o d’un altre material que limiti l’entrada de contaminació. En cap cas aquesta tercera capa exterior ha de ser cotó. A més de ser més confortables, emprant aquestes mascaretes s’evita l’ús massiu de polipropilè, amb el qual es fabriquen les quirúrgiques. El medi ambient ho agraeix i la butxaca dels ciutadans també. L’Institut Tèxtil Industrial de Terrassa ha calculat que, si cada espanyol fa servir dues mascaretes quirúrgiques d’un sol ús a la setmana, sumarien 94 milions de mascaretes, generant dues-centes vint tones de polipropilè a la setmana.

02/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris