X

Quinze migrants detinguts després d’arribar amb pastera a s’Estufador, Formentera

Ahir diumenge varen arribar sis embarcacions a Mallorca, Cabrera, Eivissa i Formentera

03/08/2020

Quinze migrants detinguts després d’arribar amb pastera a s’Estufador, Formentera

Un total de 15 migrants han estat detinguts aquest diumenge a la zona de S’Estufador, a Formentera, segons ha informat la Delegació del Govern a Balears. La Guàrdia Civil finalment va detenir tres persones més de les interceptades inicialment, després de posar en marxa un dispositiu de recerca a l’illa.

Es tracta de la sisena embarcació que va arribar a Balears en només un dia. En concret, van ser localitzades dues pasteres a Mallorca, dues a Cabrera, una altra a Eivissa i la de Formentera.

La primera embarcació localitzada va ser la detectada a les 03.00 hores en cala Màrmols, a ses Salines (Mallorca), on van ser detinguts 14 migrants, 12 homes i dues dones.

Poc després, sobre les 04.30 hores va arribar al port d’Eivissa una altra embarcació, en aquesta ocasió amb un total de set migrants. Aquests han donat negatiu a les proves de Covid-19.

D’altra banda, dos dels 14 migrants detinguts aquest dissabte a l’illa de Formentera han donat positiu a les proves PCR. Els dos positius -tots dos menors- han quedat aïllats sota la supervisió de les autoritats sanitàries.

Segons Delegació del Govern, es tracta del mateix procediment que es va seguir l’última vegada que es van detectar positius entre persones migrants.

Aquest 2020 ja han arribat 21 pasteres a les Illes.


La Guàrdia Civil localitza una cinquena pastera i ja són 51 les persones detingudes a les Illes

03/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris