X

A l’espera dels resultats de les proves PCR de 44 dels 57 migrants interceptats a Mallorca

Si donen negatiu, s'iniciarà la tramitació dels seus expedients de devolució, i els agents de la Policia Nacional els traslladaran a la Península on una ONG se'n farà càrrec

03/08/2020

A l’espera dels resultats de les proves PCR de 44 dels 57 migrants interceptats a Mallorca

Aquest cap de setmana, a Mallorca, han estat interceptats un total de 57 migrants arribats a bord de 5 embarcacions. 13 d’ells, -detinguts aquest dissabte-, podrien partir de l’illa cap a la Península en les pròximes hores després d’haver donat negatiu a les proves PCR; la resta, els 44 interceptats aquest diumenge, romanen a diferents dependències de la Policia Nacional en espera dels resultats de les anàlisis.

Els 13 migrants interceptats la matinada del dissabte a la platja des Caragol, a ses Salines, podrien haver abandonat ja Mallorca després d’haver donat negatiu en les proves PCR. Però no ho han fet encara perquè els cossos de seguretat de l’Estat estan desbordats i esperen els resultats de les proves dels 44 migrants interceptats aquest diumenge, per estalviar mitjans tècnics en el trasllat. I és que si donen negatiu, s’inicia la tramitació dels seus expedients de devolució, i agents de la Policia Nacional els han d’acompanyar fins a la Península on una ONG se’n farà càrrec.

Aquests 44 migrants esperen els resultats de les proves repartits per diferents dependències policials. 28, els 14 detinguts al Caló des Màrmols i uns altres 14 detectats en aigües de Cabrera, romanen als calabossos de la Policia Nacional de Manacor. Els 2 interceptats a la zona de Cala Pi, ho fan a la prefectura de Palma; mentre que els 14 detinguts al far de n’Ensiola, a l’illa de Cabrera, i que varen ser traslladats al dic de l’oest del Port de Palma, romanen a les dependències policials de l’Estació Marítima.

En total, a Mallorca, hi ha hagut 57 migrants interceptats en 5 embarcacions durant aquest cap de setmana. Enguany, a Balears, s’han detectat un total de 26 embarcacions en què s’han interceptat 315 migrants. Durant el 2019, any en què es va batre el rècord, varen detectar-se 41 embarcacions amb 507 migrants a bord.


La Guàrdia Civil localitza una cinquena pastera i ja són 51 les persones detingudes a les Illes
Quinze migrants detinguts després d’arribar amb pastera a s’Estufador, Formentera

03/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris