X

Els 10.000 veïnats d’Íscar i Pedrajas de San Esteban, a Valladolid, comencen el confinament amb ‘tranquil·litat’

En les darreres 24 hores, s'han notificat més d'un milenar de positius a Catalunya

03/08/2020

Els 10.000 veïnats d’Íscar i Pedrajas de San Esteban, a Valladolid, comencen el confinament amb ‘tranquil·litat’

El mapa de nous brots per coronavirus continua creixent a Espanya. En les darreres 24 hores, s’han notificat més d’un milenar de positius a Catalunya; Madrid ja en té prop de 400 i el País Basc registra 220 nous positius. Pel que fa als dos municipis de Valladolid confinats des d’aquest diumenge, la majoria dels residents han respectat el tancament amb tranquil·litat i precaució.

Els 10.000 veïnats d‘Íscar i Pedrajas de San Esteban, els dos municipis de Valladolid confinats des d’ahir per l’expansió d’un brot de coronavirus, que va sorgir en un dinar de companys de feina, han viscut el primer dels 14 dies de restricció amb tranquil·litat. La major part de la població ha respectat el confinament i ha romàs a casa, però nombrosos residents han continuat amb la seva vida normal. Segons els ajuntaments dels municipis, no s’han produït incidents, encara que en el cas de Pedrajas sí que hi ha hagut alguna denúncia per no dur la màscara posada. Alguns veïnats han lamentat la situació que han de viure per culpa d’uns pocs i d’altres consideren excessiva la mesura aplicada.

A Catalunya, en les darreres 24 hores, s’han notificat més d’un miler de positius. El repunt de brots per la covid-19 s’estén, però, per totes les comunitats. Així i tot, els més nombrosos es continuen situant a Catalunya, Aragó, el País Basc i Madrid, la qual des de divendres es troba al segon lloc en nous positius, amb 372. El tercer territori amb més increment de casos és el País Basc, amb 200 positius nous en les darreres hores. A Aragó hi ha 11 treballadors de la residència de Burbáguena, a Terol, que han donat positiu, mentre que 3 residents han mort per coronavirus.

A Andalusia ja són 856 els contagis i 71 els brots actius.

 

03/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris