X

Joan Carles I abandona Espanya

El rei emèrit assegura en una carta que davant la repercussió pública que estan generant certs esdeveniments passats de la seva vida privada, ha volgut contribuir a facilitar a Felip VI l'exercici de les seves funcions

03/08/2020

Joan Carles I abandona Espanya

Aquest dilluns horabaixa, Joan Carles I, ha abandonat el Palau de la Zarzuela. El rei emèrit es trasllada a viure fora d’Espanya així ho ha expressat en una carta dirigida avui mateix al seu fill Felip VI. En ella, el rei emèrit explica que seguint el mateix esperit de servei que va inspirar el seu regnat i davant la repercussió pública que estan generant certs esdeveniments passats de la seva vida privada, ha volgut contribuir a facilitar a Felip VI l’exercici de les seves funcions des de la tranquil·litat i la serenitat que requereix la seva alta responsabilitat. Afirma que el seu llegat i la seva pròpia dignitat com a persona li ho exigeixen.

En un segon paràgraf, Joan Carles I comenta al seu fill que ja fa un any li va expressar la seva voluntat i desig de deixar de desenvolupar activitats institucionals. I que ara, guiat pel convenciment de donar el millor servei als espanyols, a les seves institucions i al rei, li comunica la seva meditada decisió de traslladar-se, en aquests moments, fora d’Espanya.

Una decisió que, diu, ha pres amb un profund sentiment, però amb gran serenitat. I conclou assegurant que ha estat rei d’Espanya durant quasi 40 anys i que durant tots ells sempre ha volgut el millor per al país i per a la Corona.

 


40 anys d’estius a Mallorca
La decisió del rei coincideix amb l’inici d’una investigació de Fiscalia pel presumpte cobrament de comissions

03/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris