X

Sánchez considera plenament vigent el pacte constitucional

Un dia després que Unides Podem qualificàs d'actitud indigna la fugida a l'estranger del rei emèrit

04/08/2020

Sánchez considera plenament vigent el pacte constitucional

EFE/Chema Moya

Pedro Sánchez ha afirmat que el Govern que presideix considera plenament vigent el pacte constitucional en el qual és clau la monarquia parlamentària. El president de l’executiu ha dit que defensa “institucions robustes, estabilitat institucional, i això exigeix transparència i exemplaritat“.

En aquest sentit, ha afirmat que “crec que la passa donada ahir per la casa reial és un pas de marcar distàncies”. Una resposta que arriba un dia després que Unides Podem, soci de la coalició de Govern, qualificàs d’actitud indigna la fugida a l’estranger del rei emèrit.

De fet, Sánchez ha dit que “som dos partits distints i tenim opinions diferents”. Sánchez ha lloat que Joan Carles I hagi afirmat estar a disposició de la justícia com a qualsevol espanyol. També ha dit que no té informació sobre el parador actual del rei emèrit.

Sobre aquesta qüestió ha dit que “els despatxos són reservats, hi ha confidencialitat entre la casa reial i la meva persona com a president”. I que a ell li correspon respectar “la presa de decisions del cap de l’Estat i també el moment en què la casa reial decideixi fer públiques les coses“. Sánchez ha explicat que considera que la línia marcada per la Casa del Rei és l’adient.


Pedro Sánchez sobre el parador de Joan Carles I: “No tenc la informació”
Totes les forces polítiques reaccionen a la sortida del rei emèrit
El Partit Popular i En Comú Podem qualifiquen de decebedora la compareixença de Pedro Sánchez
Sánchez demana un cop de mà a les forces polítiques per aprovar els pressuposts

 

04/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris