X

Sánchez demana un cop de mà a les forces polítiques per aprovar els pressuposts

Diu el president del Govern central que la recuperació del país requereix un nou acord pressupostari

04/08/2020

Sánchez demana un cop de mà a les forces polítiques per aprovar els pressuposts

Pedro Sánchez ha demanat a les forces polítiques que cooperin per aprovar el Pressupost General de l’Estat durant aquesta segona meitat de l’any.

Diu el president del Govern central que la recuperació del país requereix un nou acord pressupostari que substitueixi els comptes estatals vigents, prorrogats de l’any 2018.

Sánchez ha afirmat que “si va ser imperatiu a l’emergència sanitària aprovar l’estat d’alarma, és imperatiu en l’emergència econòmica i social derivada de l’emergència sanitària tenir uns nous pressuposts”. El president ha afirmat que la pregunta que s’ha de fer a totes les forces polítiques és “a quin lloc volen estar, si volen o no fer espatlla”, ha conclòs.

La coalició formada per PSOE i Unides Podem necessita altres formacions polítiques per tirar endavant uns comptes que subtitueixin els actuals, elaborats pel Govern de Mariano Rajoy.

Segons ha explicat Sánchez, socialistes i morats sumen 155 escons al Congrés, però manquen 21 vots per arribar a la majoria absoluta necessària de 176 sufragis. Dilluns els socialistes es varen reunir amb diputats de Ciutadans, una trobada que va molestar Unides Podem.

El president ha dit que el full de ruta dels pressuposts serà l’acord de Govern, però que parlarà amb totes les forces polítiques.

04/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris