X

L’atur augmenta més d’un 170 per cent al sector de l’hostaleria

La contractació de cambrers ha baixat en picat i les cambreres de pisos que estan fent feina es queixen per l'increment de la càrrega de treball

05/08/2020

L’atur augmenta més d’un 170 per cent al sector de l’hostaleria

El sector més afectat per l’increment de l’atur és el de l’hostaleria, on augmenta un 173,6% respecte de fa un any. A més, la incidència de l’atur depèn força d’on estiguin situats els negocis. En el cas de Menorca, per exemple, diversos professionals apunten que als nuclis urbans, i gràcies bàsicament al client estatal, ara es pot arribar a assolir una facturació de fins a un 65% de l’obtinguda l’estiu passat; però a les zones més turístiques el volum de negoci pot haver davallat fins a un 80%. Evidentment, això afecta la contractació. I entre el personal que està fent feina, la incertesa és la pauta: no se sap fins quan podran aguantar oberts els negocis, especialment a les zones turístiques.

Una realitat també complicada és la que viuen les cambreres de pis. A Menorca són més de 2.000; pràcticament totes treballadores de temporada i, la majoria, eventuals. L’Associació assegura que la baixa contractació provoca un increment de la càrrega de treball per a les que estan fent feina. Una situació que s’afegeix a la por d’infectar-se de la Covid-19.

05/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris