X

Balears necessita més donants de llet materna

El Banc de Sang i Teixits de les Illes fa una crida entre les dones que han estat mares els darrers 5 mesos

05/08/2020

Balears necessita més donants de llet materna

Aprofitant que aquesta és la setmana mundial de la lactància Materna, el Banc de Sang i Teixits de les Illes fa una crida: Balears necessita més donants de llet materna.El director tècnic del Banc de Sang i Teixits de les Illes, Ismael Gutierrez, diu que “l’acte altruista de donar llet pot salvar vides de nounats prematurs”. Gutiérrez afegeix que “és important fer aquesta crida perquè moltes dones desconeixen que poden donar llet. El requisit és que les dones hagin donat a llum en els darrers 5 mesos”.

Una vegada la llet arriba al Banc de Sang i Teixits de Balears, es pasteuritza i es congela. Les dones interessades a donar llet se’n poden informar a través de la web www.donasang.org. També poden telefonar a la seu del Banc de Sang i Teixits.

Celebració mundial

Fins passat demà divendres se celebra la Setmana de la Lactància Materna. Enguany l’objectiu és contribuir a fer de la terra un planeta més saludable. És per això que la campanya d’enguany se centrarà en l’impacte de l’alimentació infantil en el medi ambient i el canvi climàtic. D’aquesta manera es vol protegir, promoure i donar suport a la lactància materna per la salut del planeta i les persones que l’habiten.

En consonància amb aquesta qüestió, l’Organització de la Salut i UNICEF fan una crida als governs, perquè protegeixin i promoguin l’accés de les dones a tenir un bon assessorament qualificat sobre la lactància materna, un element clau per afavorir l’alletament.

La lactància materna ofereix a tots els nins el millor començament possible en la vida pels beneficis de salut, nutrició i emocionals que aporta tant als nins com a les mares. Però aquest procés natural no sempre és fàcil, perquè les mares necessiten suport tant per iniciar la lactància com per mantenir-la. L’experta en alletament matern, Alba Padró, explica que “aquest suport a vegades manca”.

Padró afegeix que “és important que les dones siguin molt caparrudes. També és molt important trobar algú de referència per a què t’assessori. Si el pit et fa mal, és que passa qualque cosa. L’alletament matern ha de ser un plaer per la dona. Si no és així, s’ha de seguir tocant portes per assessor-se i aclarir què és el que passa”.

05/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris