X

Les reserves dels turoperadors britànics cauen un 76% en una setmana

Les restriccions de Regne Unit van impactar principalment en les reserves dels primers dies: entre el dilluns i el dimarts passat es van produir prop del 40% de les cancel·lacions de tota la setmana

05/08/2020

Les reserves dels turoperadors britànics cauen un 76%25 en una setmana

EFE/ANDY RAIN

Les reserves dels principals turoperadors britànics, com TUI UK i Jet2Holidays, van davallar la setmana passada un 76% respecte a l’anterior, segons l’anàlisi del proveïdor de tecnologia turística DataHotel Dingus.

La responsable de negoci, Paula Servera, ha explicat que els turoperadors britànics “van reduir el seu percentatge de fiabilitat per a les estades d’agost a un 22%”, segons l’anàlisi dels percentatges reals de cancel·lacions i consolidació de la venda.

A principis d’aquesta setmana, el percentatge de cancel·lació de reserves a Espanya era del 61%, dada lleugerament millor que el de l’informe de fa deu dies que el situava en el 64%.

En el conjunt d’hotels connectats amb Dingus (més de 1.200 establiments en 25 països) “l’anunci de la quarantena a Regne Unit afecta tant a l’aturada en les reserves com en les cancel·lacions”, afegeix la responsable de la companyia amb seus a Mallorca i Cancun.

Les restriccions de Regne Unit van impactar principalment en les reserves dels primers dies: entre el dilluns i el dimarts passat es van produir prop del 40% de les cancel·lacions de tota la setmana.

Algunes OTA (agències en línia) enfocades en aquest mercat “com Love Holidays i Travel Republic, també registren augments en les cancel·lacions durant l’última setmana”.

Per contra, el comportament d’altres mercats, a través de la venda directa i canals com Booking, “van superar les reserves confirmades fins i tot en el mateix període de l’any anterior, per la qual cosa van aconseguir compensar l’enfonsament”, explica la directiva.

Segons conclou l’informe, s’accentuen les diferències entre els canals de venda, de manera que “les OTA abasten més del 50% de les reserves dels últims set dies analitzats, mentre que la turoperació, especialment la britànica, es contreu al 11,4%”,explica Servera.

“El client que compra el paquet complet segons l’oferta de l’operador turístic està sent molt menys actiu que el turista en línia que, encara que també pugui contractar un paquet, el fa triant ell cada part del mateix i component-se el viatge de forma més dinàmica”, perquè permet major flexibilitat, afegeix.

L’informe constata també un “lleuger repunt” de les vendes dels últims 30 dies, amb 291.131 reserves. Més de la meitat de les reserves “són únicament per a estades entre 1 i 4 nits”. Només el 12% de reserves aquesta última setmana superen les 7 nits d’estada i “mantenen un menor percentatge de fiabilitat”.

El conseller delegat de Dingus, Jaume Monserrat, matisa que “es continua reservant amb molt poca antelació” i en l’última setmana, “el 65% de reserves confirmades van ser per a entrades en els pròxims 30 dies”. Les famílies són el tipus de client en el qual “més van créixer les cancel·lacions”.

Als hotels del catàleg Dingus a Espanya, després de la caiguda de la setmana passada, s’aprecia “un repunt de les vendes a l’inici d’aquesta i confirmacions de reserves que aconsegueixen en conjunt el 39%”. El 55% de les estades a Espanya estan previstes en els pròxims 30 dies.

La Costa de la Llum destaca en les vendes de l’últim mes, superant les del mateix període de l’any anterior. En l’última setmana, la costa catalana “presenta creixements per sobre del 25%”.

Balears afronta en l’últim mes una baixada per sobre del 50%, tant en reserves i nits per habitació com en facturació, que Monserrat atribueix a “la baixada de l’última setmana en el mercat britànic” i es nota especialment en les estades de setembre i octubre “encara que durant el mes analitzat s’aconsegueix mantenir el percentatge de fiabilitat de reserves en un 34%”.

Formentera i Menorca són les que més cancel·lacions sofreixen (78% i 71%), mentre que Mallorca registra un 66% i Eivissa un 63%. Les famílies són les que més cancel·len, augmenten en 10 punts respecte a les cancel·lacions de la setmana anterior.

05/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris