X

Carmen Calvo defensa que Joan Carles I no ha fugit d’Espanya davant les acusacions d’Unides Podem

Ni l'Estat ni cap organisme oficial confirmen on és el rei emèrit

05/08/2020

Carmen Calvo defensa que Joan Carles I no ha fugit d’Espanya davant les acusacions d’Unides Podem

La vicepresidenta del Govern central Carmen Calvo (Imatge d'arxiu)

La vicepresidenta Carmen Calvo defensa que Joan Carles Primer no ha fugit d’Espanya i recorda que, actualment, el rei emèrit no està immers en cap causa judicial. Calvo ha volgut respondre així a Unides Podem que s’ha mostrat molt decebut per la manca d’explicacions que va donar Pedro Sánchez a la roda de premsa d’aquest dimarts. El PP acusa el president de no defensar la monarquia dels atacs dels seus socis de Govern.

Mentrestant, ni l’Estat ni cap organisme oficial confirmen on és el rei emèrit. Diverses fonts apunten que podria ser a República Dominicana. D’altres, diuen que podria haver arribat a Estoril, una localitat portuguesa molt vinculada a la història dels Borbons al segle vint.

El president del Govern, Pedro Sánchez no va voler donar aquest dimarts cap explicació d’on es troba el rei emèrit després d’anunciar que abandonava Espanya. No només no va dir-ne res sinó que va afirmar no conèixer el parador de Joan Carles I. El que és ben cert és que el rei emèrit ja és fora del país, però la destinació exacta és, de moment, una incògnita, a manca de confirmació oficial per part de la Casa del Rei.

Alguns mitjans asseguren que Joan Carles I es troba acollit per la família Fanjul a República Dominicana, al Carib. José Fanjul, magnat del sector del sucre i amic de l’exmonarca, ha assegurat que té “les portes obertes” de les seves propietats. Una d’elles és el luxós complex residencial conegut com a Casa de Campo situat al municipi dominicà de la Romana.

Segons algunes informacions, el rei emèrit hauria passat els darrers dies a Sanxenxo, amb amics i companys de regates del Bribón, abans de deixar Espanya. La destinació podria haver estat l’aeroport internacional de Porto, per dirigir-se a República Dominicana. Però mitjans dominicans neguen que el rei emèrit ja hagi entrat al país, tot i que afirmen que es preparen per a la seva arribada en els pròxims dies.

I enmig de tanta especulació, altres mitjans, tan portuguesos com espanyols, situen Joan Carles de Borbó, a Estoril, a Portugal, on el rei emèrit ja havia viscut durant alguns anys quan era nin, durant l’exili de son pare, Joan de Borbó. L’exmonarca hauria viatjat temporalment a l’illa del Carib per a recalar a Estoril de manera definitiva.

Tots són, ara com ara, especulacions per l’hermetisme mostrat tant per La Zarzuela com per La Moncloa.


Sánchez considera plenament vigent el pacte constitucional
Joan Oliver Araujo: “Joan Carles I fugit del rebuig de la societat espanyola”

05/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris