X

Augmenten els casos de maltractament infantil a les Illes

Entre el 22 i el 25% dels menors de les Illes està en risc de pobresa

05/08/2020

Augmenten els casos de maltractament infantil a les Illes

Una vegada més, la crisi econòmica, social i sanitària, afecta un dels sectors de la població més vulnerable. A les Balears augmenta la pobresa infantil i el maltractament de menors. L’oficina Balear de l’Infància i l’Adolescència (OBIA) demana més actuacions. Explica que els esforços de les administracions i l’ajuda del tercer sector no basten.

Entre el 22 i el 25% dels menors de les Illes està en risc de pobresa. L’impacte en infants i adolescents és múltiple: manca d’alimentació, insalubritat i amuntegament en habitatges o manca d’escolarització, entre altres aspectes, fan que els afectats quedin exclosos de les oportunitats que té qualsevol infant. Així ho ha explicat l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència en l‘informe anual corresponent a l’any 2019 que s’ha presentat avui al Parlament. En el document l’augment de la pobresa extrema es relaciona amb la precarietat laboral i l’estructura social de la nosta comunitat.

Un altre dels punts més preocupants de l’informe és el referent al maltractament. El telèfon d’ajuda a la infància ha rebut 1869 telefonades per a denunciar maltractament o violència en el seu entorn i el Registre Unificat de Maltractament Infantil (RUMI) d’àmbit estatal ha registrat 6.106 notificacions provinents de les Balears. És un 27,8% més respecte del 2018. Les Balears som la comunitat autònoma amb més notificacions per abusos sexuals a menors de l’Estat. El 2019 foren 143. També ho som quant a maltractament físic. L’any passat 8 de cada 100.000 nins, és a dir 250, van patir maltractament físic i 2 de cada 100.000, maltractament emocional. Aquests foren 252.

L’OBIA també posa el focus en el fracàs escolar, l’absentisme i les expulsions. Tot i això, observen una millora en el nombre d’alumnes que obtenen el títol d’educació secundària.

05/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris