X

Castro diu que el tancament de les discoteques no és un “caprici” del Govern sinó una decisió sanitària

La consellera d'Administracions Públiques i Modernització ha assegurat que les discoteques són focus de contagi molt important

06/08/2020

Castro diu que el tancament de les discoteques no és un “caprici” del Govern sinó una decisió sanitària

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha assegurat que mantenir tancades les discoteques de més de 300 persones de capacitat “és una decisió purament sanitària, no és un caprici d’aquest Govern” i ha defensat la campanya de controls perquè es compleixin les mesures.

“Aquest Govern va prendre una decisió valenta en el seu moment, basada purament en criteris sanitaris i que ha tingut reflex en altres comunitats”, ha dit Castro aquest dijous, en una roda de premsa del balanç d’actuacions de la policia tutor, a preguntes sobre la petició de diàleg de l’associació Aboni. L’Associació Balear d’Oci Nocturn i Entreteniment es manifestarà aquest dijous capvespre al Consolat de Mar per exigir al Govern un pla de rescat. Consideren que les mesures preses no han estat encertades i demanen ajudes per pal·liar el tancament dels locals.

Castro ha assegurat que “l’evidència demostra que les discoteques han estat en altres parts un focus de contagi molt important”. “Crec que la decisió va ser encertada”, ha insistit.

Sobre el decret que fixa les sancions contra incompliments de mesures per evitar contagis de Covid-19, ha defensat que “busca controlar que no s’incompleixin les mesures”, ha destacat que Balears va ser la primera comunitat a aprovar una norma d’aquest tipus i que d’altres l’han copiat posteriorment.

Castro ha posat en valor també la posada en marxa d’operatius de control els caps de setmana en zones d’oci, amb la col·laboració de la Delegació del Govern, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, amb les policies locals i ha defensat que “el Govern està posant tots els recursos perquè les mesures es compleixin”.

Ha afegit que “són els experts sanitaris els qui determinen com anar prenent les mesures”. “Això és una situació dinàmica i les decisions poden ser més dures o més flexibles en funció de com evolucioni la pandèmia”, ha agregat Castro.

“La majoria de la ciutadania compleix les mesures. No permetrem que les negligències d’uns pocs posin en risc a tots els ciutadans de Balears”, ha conclòs.

06/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris