X

La investigació apunta a una negligència com a causa de l’explosió de Beirut

Les 2.700 tones de nitrat d'amoni estaven emmagatzemades amb material pirotècnic

06/08/2020

La investigació apunta a una negligència com a causa de l’explosió de Beirut

Tot indica que els sospitosos habituals, entre els quals es troben Israel, els grups jihadistes o Síria, no hi estarien implicats en aquesta ocasió. Els libanesos volen respostes quan tot apunta a un cas de corrupció. Sembla que l’explosió hauria estat causada per la detonació de 2.700 tones de nitrat d’amoni emmagatzemades sense les condicions de seguretat adequades. Aquest químic no és inflamable de per si, però al magatzem on es trobava hi havia també material pirotècnic.

Els directius de l’Autoritat Portuària de Beirut estan sota arrest domiciliari. I fins que s’esclareixin els fets, la ministra ha declarat l’estat d’alarma a la capital libanesa durant 15 dies.

El governador de Beirut, Marwan Abboud, ha arribat a comparar la devastació amb la causada per la bomba atòmica d’Hiroshima i Nagasaki. Per la seva banda, un equip d’especialistes de la Universitat de Sheffield, al Regne Unit, estima que va ser d’un 10 per cent de la magnitud d’aquell succés. Tot i això, el líder d’aquest treball d’investigació afirma que es tracta de “l’explosió no nuclear més gran de la història”.

06/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris