X

Onze brots nous a les Illes, amb un total de 64 positius

El Govern es planteja restringir les sortides dels interns al centre de menors d'Es Pinaret, on s'han detectat quatre positius

06/08/2020

Onze brots nous a les Illes, amb un total de 64 positius

El Servei d’Epidemiologia ha informat d’onze nous brots a les Illes, amb un total de 64 positius. Un d’ells ha estat detectat a la residència de menors Es Pinaret, on s’hi han registrat quatre positius -dos dels quals són lleus i els altres dos joves, asimptomàtics. El Govern i la Fiscalia de menors estudien la possibilitat de restringir les sortides als interns del centre. Un extrem complicat, ha dit la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, donat que els joves obtenen aquests permisos a través d’una bona conducta. “Els al·lots tenen el dret de poder sortir si han tingut una estada positiva”, ha dit Santiago. “però també està la voluntat del Govern de protegir-los la salut, que també és un dret”. Així mateix, es fan proves a un altre intern, en aquest cas del centre Es Mussol, que va estar en contacte amb un dels positius des Pinaret.

Positius a residències

En les darreres hores també s’han detectat brots a dues residències de Mallorca: La Bonanova i Seniors Inca. Tot i que afecten només un usuari a cadascuna, el Ministeri de Sanitat ho considera brot perquè es tracta de persones vulnerables. Per aquest motiu, i a fi d’evitar contagis, els dos usuaris han estat traslladats a un hospital. El de Seniors es dona per controlat però a La Bonanova s’està en espera dels resultats dels PCR fets ahir dimecres als 340 usuaris i, avui, als 400 treballadors.

A La Bonanova s’han suspès les visites i els ingressos “per preservar els usuaris, els familiars i els treballadors”, segons Sofia Alonso, directora de l’IMAS, que ha destacat que “es tracta només d’un cas”. Paral·lelament, es fa un estudi de contactes a un treballador que ha donat positiu a la Domus Vi Palma, la residència que va registrar més víctimes durant la pandèmia, i s’hi estan fent PCR a treballadors i usuaris.

Escoles d’estiu a Palmanova, Campos i Lloret

En els darrers dies, s’han detectat casos a escoletes i escoles d’estiu. Dilluns va donar positiu una nina de l’escoleta municipal de Palmanova (Calvià), on ja s’han fet proves a la vintena d’alumnes i a les educadores. Olga Granados, regidora d’Educació del municipi, ha enviat un missatge de tranquil·litat, el mateix que les famílies dels infants que, segons ha dit, “han estat elles mateixes les que han tranquil·litzat els veïnats del poble”.

A Lloret també s’ha hagut de tancar l’escoleta després que hagi donat positiu la seva directora i s’han fet proves a la vintena d’alumnes. A l’escola d’estiu de Campos, també hi ha donat positiu un nin. És asimptomàtic i tots els seus contactes han donat negatiu. Tot i així, el centre romandrà tancat deu dies.


Un alumne de l’escola d’estiu de Sant Josep dona positiu
Balanç del coronavirus a les Balears: 111 nous casos (3.041 en total), 36 curats i cap nou mort

06/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris