X

Montero nega cap negociació amb la Casa Reial per a la sortida del rei emèrit d’Espanya

La ministra portaveu assegura que La Zarzuela ha pres "les seves pròpies decisions" transmeses al president del Govern als despatxos privats habituals

06/08/2020

Montero nega cap negociació amb la Casa Reial per a la sortida del rei emèrit d’Espanya

EFE/Mariscal.

La ministra portaveu del Govern, María Jesús Montero, assegura que “no hi ha hagut consens ni negociació” entre l’executiu de Pedro Sánchez i la Casa Reial en relació a la sortida d’Espanya del rei emèrit. Montero ha defensat que La Zarzuela ha pres “les seves pròpies decisions” transmeses al president del Govern als despatxos privats habituals.

Aquest dijous el rei Felip VI ha protagonitzat el seu primer acte públic després que la Casa Reial anunciàs la sortida d’Espanya de Joan Carles I, aquest mateix dilluns. El monarca ha rebut en audiència al palau de La Zarzuela el ministre de Relacions Exteriors de l’Uruguai, Francisco Bustillos.

El diputat d’Unides Podem, Jaume Asèns, ha anunciat que la formació morada demanarà la compareixença de Felip sisè al Parlament perquè doni explicacions sobre la sortida del rei emèrit.

L’associació Foro Baleares ha denunciat a la Fiscalia diversos càrrecs públics per injúries al rei i a la Corona. Entre els denunciats es troba Antoni Noguera, coordinador de MÉS per Mallorca. També el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, entre d’altres.

Foro vol enviar, expliquen, un missatge de suport ferm a la monarquia. I critiquen que càrrecs públics es prenguin la llicència, sostenen, de fer injúries contra el rei i, per extensió, la Corona.


Foro Baleares denuncia càrrecs polítics per injúries al rei i a la Corona
El País Basc clama “Borbons Fora, fora Monarquia”
Yolanda Díaz considera que l’escàndol de la Casa Reial afecta la imatge d’Espanya
Carmen Calvo defensa que Joan Carles I no ha fugit d’Espanya davant les acusacions d’Unides Podem

 

06/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris