X

Biòlegs de Menorca alerten sobre els perjudicis d’agafar petxines de les platges

Són font d'aliment per a animals i plantes i refugi per a moltes espècies com el caragol ermità

06/08/2020

Biòlegs de Menorca alerten sobre els perjudicis d’agafar petxines de les platges

La gent ja s’ha conscienciat que no és bona idea endur-se’n com a record d’un viatge un element de la natura. Però, si ja existeix una certa conscienciació sobre l’arena de les platges i les pedres, els biòlegs ens alerten ara que recol·lectar petxines perjudica el medi ambient i la fauna marina.

Les trobem entre l’arena de les platges i, de vegades, acaben convertides en un element de decoració, en un accessori per portar al coll o, fins i tot, en una joguina per als més petits. Menorca és plena de petxines i pensem que si ens les emportem a casa no passa res. Aquesta acció, però, pot tenir conseqüències sobre el medi natural del qual formen part.

Són una font d’aliment per a animals i plantes i la casa i refugi de moltes espècies. Per exemple, el caragol ermità les utilitza per construir la seva pròpia closca o les aus per fabricar-ne un niu. De la seva importància, en són conscients la majoria de visitants i residents de l’illa.

Per a les mans més innocents, però, l’OBSAM recomana que en comptes d’omplir-nos les butxaques de petxines, pedres o sorra, ho facem amb residus de plàstic.

06/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris