X

75 aniversari del llançament de la bomba d’Hiroshima

06/08/2020

75 aniversari del llançament de la bomba d’Hiroshima

La Campana de la Pau han tornat a sonar aquest dijous a Hiroshima, en el 75è aniversari del primer bombardeig atòmic. Ha estat una cerimònia reduïda a causa del coronavirus. El batle de la ciutat ha instat totes les nacions a unir-se per lluitar contra les amenaces del món.

Milers de persones han omplit el Parc de la Pau del centre d’Hiroshima per o pregar i fer una ofrena floral a les 140.000 víctimes del bombardeig.

Eren les 8 i quart del matí del 6 d’agost del 1945. Un B-29, un avió de combat nord-americà conegut com l’Enola Gai, va llançar una bomba que havia estat batejada com a “Little Boy”. Era la primera bomba atòmica que es llançava contra una població habitada.

140.000 persones d’una població estimada en 350.000 varen morir al bombardeig. Milers més varen morir més tard de l’explosió per les ferides, la radiació i les malalties relacionades.

Tres dies després, els Estats Units llançaria una altra bomba atòmica sobre Nagasaki. El Japó es va rendir sis dies després, posant fi a la Segona Guerra Mundial.

Avui, 75 anys després, al centre de la ciutat la crida ha estat per un món unit contra les agressions i lliure d’armes nuclears.

06/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris